It is currently Thu May 02, 2024 3:54 am

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Grindal
PostPosted: Mon Sep 27, 2010 11:31 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Feb 21, 2010 7:04 pm
Posts: 367
Location: Campia-Turzii
Daca ma poate ajuta cineva cu detalii,despre grindal:cum fac cultura,ce pun,cat,cum si cat de sigura e hrana asta?

_________________
Vand boala cronica celor nevoiasi !!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Grindal
PostPosted: Tue Sep 28, 2010 7:18 am 
Offline
User avatar

Joined: Sat Feb 20, 2010 10:11 am
Posts: 1662
Location: Focsani
pui intr-o cutie cam 2-3 cm de muschi de padure spalat foarte bine , oparit si putin umezit .In acest muschi pui grindalii .Deasupra pui o sticla pe care presari lapte praf , la inceput putin (cam cit consuma viermii in 2-3 zile) dupa care pe masura ce viermii se inmultesc le dai din ce in ce mai mult .In cca 2-4 saptamini ar trebui sa ai o cultura suficient de buna pentru a hrani pestii o data pe zi cu grindal . Atentie sa acoperi cultura cu un capac pt. ca daca o musca va depune oua in ea vor disparea toti grindalii .

_________________
poze


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Grindal
PostPosted: Tue Sep 28, 2010 10:06 am 
Offline

Joined: Sat Aug 21, 2010 10:22 pm
Posts: 207
Location: Ploiesti
Pe asta cu laptele praf nu o stiam. Eu folosesc doar cascaval. Sunt curios daca da rezultate mai bune cu alte tipuri de hrana. Mi a mai spus cineva odata ca se foloseste faina de orez pt grindal dar nu m am gandit sa l iau in serios, chiar daca avea ceva experienta in acvaristica, pt ca informatia nu provenea din experienta lui personala. Ma gandesc acum... daca modificand tipul de hrana nu vom obtine grindal mai hranitor si mai util scopurilor noastre. Oare ce s ar intampla daca am hrani grindalul cu un amestec de hrana in care sa fie prezenta spirulina? sau astaxanthina?
S ar modifica oare ceva notabil si in compozitia viermisorilor sau nu? Si ce efect am obtine dupa accea asupra pestilor oferindu le o astfel de hrana?!?!? A incercat cineva?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Grindal
PostPosted: Tue Sep 28, 2010 11:31 am 
Offline

Joined: Tue Jul 13, 2010 4:54 pm
Posts: 223
Location: Dublin, Ireland
Cea mai buna mincare pentru grindali este flake(fulgi?) expirat sau nu care se da la pesti tropicali si carasi aurii, au tot felul de nutrienti in ele, eu doar asta folosesc la grindali si viermi albi iar pentru microviermi folosesc faina de ovaz

_________________
Discus - Amazonian UFO


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Grindal
PostPosted: Tue Sep 28, 2010 2:13 pm 
Offline

Joined: Sat Aug 21, 2010 10:22 pm
Posts: 207
Location: Ploiesti
Interesant, ca putem folosi si hrana pt pesti la grindal. Cu atat mai mult ma bantuie atunci ideea ca putem influenta ,,compozitia" viermisorilor functie de hrana pe care o folosim. Intrebarea care ramane este daca folosind astaxanthina sau alte alimente bogate in caroten.... vom determnina o asimilare si o crestere cantitativa a carotenoidelor din viermisori? Si daca da.. asta va insemna de exemplu ca putem sa ne folosim de acest lucru pt a influenta culoarea pestilor nostri?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Grindal
PostPosted: Tue Sep 28, 2010 3:14 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Feb 16, 2010 11:11 pm
Posts: 2624
Location: 25826-St. Peter-Ording
Da, se poate modifica culoarea pestilor asa. Asta-i o practica care duce la dezamagirea clientilor care cumpara asemenea pesti vopsiti, pentru ca daca nu sunt hraniti permanent cu coloranti, pestii isi pierd culoarea dobandita, dupa ca. 2 saptamani.
Atunci poti sa le spui ca nu stiu sa-i ingrijeasca si de aceea si-au pierdut culorile. Incepatorii vor inghitii gogoasa, iar cei care cunosc inselatoria te vor recomanda altora, folosind laude pe care nu cred c-ai fi incantat sa le auzi. E cam acelasi lucru ca becurile rosii deasupra produselor de carne din magazine, sau a neoanelor care accentueaza culorile pestilor din acvarii. Chiar daca nu vinzi pestii, te minti singur si candva n-o sa-ti placa pestii colorati natural.
Astfel nu se produc pesti valorosi, ci doar scumpi!

PS
@whitesnake
La Duisburg, in expozitie, se gasesc si enhitrei (Enchytraeus Albidus) de cumparat!
Poate indupleci pe cineva sa-ti cumpere. Daca-i cumpara fara substrat si cutie scade pretul mult, iar o cutie cu putin pamant umed se gaseste si in afara expozitiei, pe sub vreun pom.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Grindal
PostPosted: Tue Sep 28, 2010 4:18 pm 
Offline

Joined: Sat Aug 21, 2010 10:22 pm
Posts: 207
Location: Ploiesti
Exact ce spui tu cred ca am patit eu. In urma cu mai mult timp am cumparat niste discusi de un rosu atat de intens incat parea ireal. Nici nu va pot descrie cat de frumosi erau. Evident ca erau toti de import. In vre o 2 saptamani, culoarea lor a devenit treptat mai mult rosu spre portocaliu, pierzand f mult din aspectul initial pana cand au devenit ca orice discus rosu de pe la noi. Pur si simplu ziceai ca sunt alti discusi nu cei pe care i cumparasem. Nu sesizasem sa fie probleme in comportamentul pestilor, mancau bine etc. si nu mi dadeam seama ce ar putea fi si cu ce am gresit. Singura explicatie la care m am gandit atunci a fost tot ca este vb de hranire, ca ei fusesera hraniti cu ceva care le asigura un colorit atat de intens. Desigur ca ai dreptate in ce spui, Ioan, dar eu mai ca as baga mana'n foc ca majoritatea discusilor pe care ii admiram de la asiatici si nu numai sunt hraniti cu o hrana speciala si ma indoiesc f mult ca puii de la astfel de perechi hraniti cu mixtura obisnuita au la maturitate culorile parintilor lor. Nu stiu daca aspectul lor deosebit poate fi considerat doar un rezultat strict al selectiei si al genelor transmise de la parinti. Din ce am observat in majoritatea cazurilor, puii produsi pe meleagurle noastre sunt sub cei din import din punct de vedere al culorilor(nu neaparat si al formei). Oare ce am face cu totii daca am afla ca unul dintre lucrurile esentiale care face diferenta in ceea ce priveste coloritul pestilor produsi de un crescator roman de discusi si un mare celebru crescator de discusi este hrana(faptul ca acela a reusit sa geseasca cumva o reteta care permite asimilarea culorilor pe termen lung dar care evident ca nu se vor transmite si generatiilor urmatoare, in acest fel el neavand grija concurentei indiferent cati pesti ar vinde)?
Si eu prefer sa am in acvarii pesti cu un colorit natural si nu unul datorat nu stiu carei substante dar ma gandesc daca nu cumva cei care incearca sa produca discusi in concurenta cu asiaticii sunt din start dezavantajati si de aici si ideea ca ,,nu se compara ce este la noi cu ceea ce gasesti afara".


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Grindal
PostPosted: Tue Sep 28, 2010 10:59 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Feb 21, 2010 7:04 pm
Posts: 367
Location: Campia-Turzii
@Ioan C. enhitrei (Enchytraeus Albidus)ieftin.
Cam cat inseamna asta?

_________________
Vand boala cronica celor nevoiasi !!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Grindal
PostPosted: Wed Sep 29, 2010 8:16 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue Feb 16, 2010 11:11 pm
Posts: 2624
Location: 25826-St. Peter-Ording
Nu mai stiu exact cat costa o punga cu 50ml de apa, in care se afla vreo 30-50 de viermi, dar ar trebuii sa nu depaseasca 3-5 euro, mai degraba mult mai putin.
Important este sa fie scosi din apa si mutati cat mai repede in pamant umed, ca in apa nu rezista mult la temperatura normala. Daca ne amintim cat de greu se gasesc in tara, s-ar merita sa fie cumparati si inmultiti. Ei sunt intr-adevar incontestabil cea mai buna hrana pentru pui de discus si, daca nu se exagereaza cu hranirea, chiar si pentru maturi, o data pe zi, ca altfel ii ingrasa prea mult.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Grindal
PostPosted: Sat May 14, 2011 8:44 am 
Offline

Joined: Tue Nov 02, 2010 11:55 pm
Posts: 300
Location: iasi
Ca sa nu mai deschid alt topic am sa postez aici. Este obligatoriu sa oparesti muschiul? Eu am luat de la o cunostinta niste grindal in muschi neoparit, ar trebui sa-i pun in alta cutie cu muschi oparit sau pot sa-i las unde sunt si sa hranesc linistit discusii cu ei?
Si inca o intrebare, ce valoare nutritiva au grindalii? adica sunt nutritivi pentru discusi sau ii servim pestilor ca pe un desert?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Aripi spre viata
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group