Shane wrote:
1.Foile de gelatina cam ce gramaj trebuie sa aiba??
Dupa inmuiere si scuturare/stoarcere de apa cele 6 foi cantaresc 50g, care se aduga la 500g de mixtura, pentru ca mai multa mixtura nu poate fi amestecata si ambalata inainte de a se intari gelatina.
Shane wrote:
2.Gelatina topita o torn direct pe bratele de la mixer cum o scot din cana?
Nu pe bratele mixerului, ca stropesti toata bucataria cu gelatina, ci intr-un vas mai inalt,
langa mixtura cu care se amesteca continuu, din ce in ce mai multa, pana ce se amesteca toata in ca. 10 secunde.
Shane wrote:
3.Ca sa se amestece gelatina cat mai bine cu mixtura ii de ajuns daca o trec de 2 ori prin masina de tocat cu cap de 4-5mm, tinand cont ca am in acvariu pesti de circa 14-18cm?
Pentru cat de bine se amesteca gelatina nu are importanta cat de marunta este macinata mixtura. Dupa amestecarea celor 50g de gelatina in cele 500g de mixtura se pune amestecul imediat si cat mai repede, in maxim 15 secunde, in punga si se preseaza.
Toata operatia de amestecare, ambalare si presare a celor 50g de gelatina cu cele 500g de mixtura trebuie neaparat sa se termine in maxim 30 de secunde.
Altfel leaga gelatina prea repede si orice miscare sau deformare in plus produce rupturi care nu se mai leaga ulterior si duc la destramarea mixturii in apa.