It is currently Wed May 01, 2024 4:52 am

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 82 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next
Author Message
 Post subject: Re: Retete pentru mixturi
PostPosted: Sat Apr 17, 2010 9:08 am 
Offline
User avatar

Joined: Sat Feb 20, 2010 10:46 pm
Posts: 3760
Location: Sibiu
Cand vine vorba de mixtura eu nu ma joc. Sunt putine boli care omoara mai repede un discus ca mixtura alterata.
Teoretic carnea care a fost inghetata se altereaza incepand cu primul minut de contact cu aerul. Cu cat e temperatura mai ridicata, cu atat se accelereaza procesul. Odata inceput acest proces el nu mai poate fi oprit prin recongelare decat in conditii speciale (sterilizare, temperaturi extreme...), dar va fi mult incetinit.
In prepararea mixturii totul ar trebui sa se desfasoare extrem de simplu si rapid.

_________________
Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rau, ci de cei care ii vad si nu fac nimic sa-i impiedice.
.........................................................................................................Albert Einstein
******My site*******


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Retete pentru mixturi
PostPosted: Tue Nov 23, 2010 1:04 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Feb 21, 2010 10:59 am
Posts: 77
Location: Oradea
Salutare.
Pana acum reteta de mixtura pe care o folosesc e urmatoare:
1kg inima curatata,
200g spanac oparit(cantarit inainte de fierbere),
1 morcov mijlociu fiert
2 catei usturoi
1 lingura boia de ardei dulce
cateva tablete de spirulina.
Prin masina de tocat care are gauri de aprox 5mm o treceam de 2 ori dupa care o amestecam si o faceam sub forma de salam.
Problema e ca am un acvariu cu cateva plante si nisip iar cand le dau de mancare mixtura se darabureste foarte tare si imi strica apa.
Probabil ca o sa imi recomandati sa folosesc gelatina dar nu stiu cum si in ce cantitate trebuie sa o folosesc.

_________________
Galerie
Canal youtube


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Retete pentru mixturi
PostPosted: Tue Nov 23, 2010 9:23 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue Feb 16, 2010 11:11 pm
Posts: 2624
Location: 25826-St. Peter-Ording
Gelatina sub forma de foi se inmoaie 10min in apa rece.
Se cantaresc 500g de mixtura, pentru care se folosesc 6 foi de gelatina stoarse de apa, care se topesc intr-o cana sau ibric de metal, asezat intr-un vas cu mai multa (2-4L)apa fierbinte, aproape de fierbere.
Dupa topire se adauga gelatina la cele 500g de mixtura aflata la temperatura de ca. 10-15°C, in timp ce se amesteca cat se poate de repede cu un mixer. Amestecarea trebuie sa fie terminata in maxim 15 secunde, dupa care se pune mixtura in punga pregatita dinainte si se preseaza intre doua placi de sticla jivrata marunt, pentru ca altfel nu poate fi mutata pe alt suport, fara sa fie deformata. Placa de mixtura trebuie sa fie mai subtire de 1cm, pentru ca altfel se altereaza carnea inainte de a se congela, din cauza ca nu se raceste la timp pana in mijloc, si trebuie sa fie asezata pe un grilaj de metal, pentru a asigura un contact cat mai bun cu temperatura din congelator. Daca se face doar o singura placa se recomanda asezarea acesteia pe o tava de metal, in contact direct cu elementul racitor al congelatorului. Chiar si la forma si dimensiunea asta dureaza mai multe (5-8 ore) pana se congeleaza toata. Daca nu se lasa distanta de ca. 1cm intre placi poate sa dureze congelarea mai mult de 24 de ore. Forma de bara rotunda(salam) prelungeste foarte mult timpul necesar congelarii.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Retete pentru mixturi
PostPosted: Wed Nov 24, 2010 11:16 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Feb 21, 2010 10:59 am
Posts: 77
Location: Oradea
1.Foile de gelatina cam ce gramaj trebuie sa aiba?
2.Gelatina topita o torn direct pe bratele de la mixer cum o scot din cana?
3.Ca gelatina sa se amestece cat mai bine cu mistura ii de ajuns daca o trec de 2 ori prin masina de tocat cu cap de 4-5mm, tinand cont ca am in acvariu pesti de circa 14-18cm?

_________________
Galerie
Canal youtube


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Retete pentru mixturi
PostPosted: Thu Nov 25, 2010 12:19 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Feb 20, 2010 12:10 am
Posts: 2084
Location: Pitesti
Gelatina se lasa la racit sau se toarna fierbinte?

_________________
Îmi invidiez părinţii! Îmi va fi greu să fac un copil ca al lor!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Retete pentru mixturi
PostPosted: Thu Nov 25, 2010 1:00 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Feb 20, 2010 10:46 pm
Posts: 3760
Location: Sibiu
Daca se raceste e deja tare, daca e fierbinte e pericol de alterare a carnii, deci undeva pe la 40, 50 grade.

_________________
Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rau, ci de cei care ii vad si nu fac nimic sa-i impiedice.
.........................................................................................................Albert Einstein
******My site*******


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Retete pentru mixturi
PostPosted: Thu Nov 25, 2010 1:49 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Feb 21, 2010 10:59 am
Posts: 77
Location: Oradea
Am tot cautat foi de gelatina dar nu am gasit, insa am vazut gelatina praf la 5g pliculetul. Praf nu se poate folosi?

_________________
Galerie
Canal youtube


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Retete pentru mixturi
PostPosted: Thu Nov 25, 2010 3:26 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Feb 20, 2010 10:46 pm
Posts: 3760
Location: Sibiu
Orice tip de gelatina alimentara inodora, insipida si incolora se poate folosi.

_________________
Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rau, ci de cei care ii vad si nu fac nimic sa-i impiedice.
.........................................................................................................Albert Einstein
******My site*******


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Retete pentru mixturi
PostPosted: Thu Nov 25, 2010 4:35 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Feb 21, 2010 10:59 am
Posts: 77
Location: Oradea
Dar care ii cantitatea care trebuie sa o folosesc la 500g mixtura?

_________________
Galerie
Canal youtube


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Retete pentru mixturi
PostPosted: Thu Nov 25, 2010 7:53 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Feb 20, 2010 10:46 pm
Posts: 3760
Location: Sibiu
Depinde in cata apa se dizolva. De obicei puneam 3 plicuri la 1 kg si apa doar jumatate din cat scria pe plic, dar trebuie sa ai o superviteza pentru a termina cu amestecatul si ambalatul in timp util, sub 10 minute.
O doza mai mare nu poate avea influente nefaste asupra discusilor in afara de faptul ca ar putea fi laxativ, dar ar putea sa iti scurteze timpul de preparare intarindu-se inainte de a apuca sa o presezi in punga.

_________________
Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rau, ci de cei care ii vad si nu fac nimic sa-i impiedice.
.........................................................................................................Albert Einstein
******My site*******


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 82 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Aripi spre viata
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group