Discus Club Romania
http://discus-club.ro/phpBB3/

Retete pentru mixturi
http://discus-club.ro/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=459
Page 1 of 9

Author:  drdiscus [ Thu Apr 15, 2010 2:04 pm ]
Post subject:  Retete pentru mixturi

Cel mai simplu iei inima de vita(cu cat mai mica si mai deschisa la culoare cu atat mai tanara si frageda), tai pielitele si grasimea, o congelezi, o dai prin razatoarea cea mai mica cat este congelata(ideal ar fi un robot de bucatarie).La 1kg de inima pui 100gr spanac maruntit congelat si 200gr file cod congelat si ras la fel ca inima.Amesteci totul si apoi intinzi amestecul pe o folie de plastic si bagi la congelator.Va rezulta o tableta mare de mixtura din care rupi si dai la pesti.Poti baga si multivitamine pentru uz uman.Cand am inceput sa cresc discusi le dadeam numai inima, fara spanac sau cod, inima simpla si era ok dar este bine sa pui si spanac si cod.Duminica trecuta am facut 12kg de mixtura in care am pus si banane si se pare ca este apreciata si aceasta reteta.

Author:  silvescu_silviu [ Thu Apr 15, 2010 2:45 pm ]
Post subject:  Re: Retete pentru mixturi

ms. ptr reteta. chiar este simpla

Author:  mariusvlad [ Thu Apr 15, 2010 4:08 pm ]
Post subject:  Re: Retete pentru mixturi

Eu marsez pe o idee si anume, nimic din ceea ce pot manca discusii separat nu trebuie introdus in mixtura.
De exemplu de ce sa introduci fulgi, granule, artemia, chironomide? E mai bine ca aceste alimente sa fie date separat pentru a diversifica hrana si a obisnui discusii sa ciuguleasca orice cade in acvariu.
Nici mie nu mi-ar conveni sa imi amestece cineva mai multe feluri de mancare intre ele.

Author:  Ioan C. [ Thu Apr 15, 2010 4:52 pm ]
Post subject:  Re: Retete pentru mixturi

Dar nici nu-ti place pita goala! :laugh1:

Author:  mariusvlad [ Thu Apr 15, 2010 5:13 pm ]
Post subject:  Re: Retete pentru mixturi

Asa e. :D Tocmai de aceea inima de vita o ung cu o tira de uou, o condimentez cu boia, fac o salata de spanac si un mujdei de usturoi sa taie greata. ;)
Eeee, parca daca as pune si o berica m-as baga si eu la o portie. :hysterical:

Author:  Ioan C. [ Thu Apr 15, 2010 6:35 pm ]
Post subject:  Re: Retete pentru mixturi

Am facut-o si eu de vreo doua ori mai complicata, la intervale mari de timp, ca uitasem de data trecuta si de fiecare data se uitau amicii la mine ca la paguba. Cum o faci tu e:
"Mai mult ca perfect"

Author:  mariusvlad [ Thu Apr 15, 2010 6:53 pm ]
Post subject:  Re: Retete pentru mixturi

Mersi. O iau ca un compliment.

Author:  silvescu_silviu [ Fri Apr 16, 2010 4:57 pm ]
Post subject:  Re: Retete pentru mixturi

am mai citit pe goagal ca cica nu e` bine sa congelezi, sa descongelezi si iar sa congelezi inima de vita. este adevarat? sau daca acesti pasi se fac foarte rapid nu exista nici o problema?

Author:  Ioan C. [ Fri Apr 16, 2010 6:05 pm ]
Post subject:  Re: Retete pentru mixturi

Cand ingheata apa in timpul primei congelari, acele de gheata strapung celulele si deschid accesul bacteriilor la continut, aceasta grabind considerabil alterarea carnii dupa decongelare, in timpul prelucrarii. Cand se congeleaza din nou, hrana este practic deja in stadiu avansat de alterare. Bacteriile elimina substante toxice, iar acestea raman in carne chiar si daca se congeleaza la cele mai scazute temperaturi. Bineinteles ca pestii ingereaza si aceste substante o data cu carnea, la care se mai adauga si cele care se produc in timpul in care se afla carnea in apa calda din acvariu.
Eu am cumparat inima care a fost congelata, mie mi s-a ascuns asta si s-a alterat vazand cu ochii, in timp ce o curatam de grasimi si tendoane. In cateva minute sa facut verde la suprafata.
Orice bucatar sau altcineva care lucreaza in alimentatie stie ca nu se recongeleaza carnea dupa ce s-a decongelat.
Puteti sa va dati seama ce se intampla cu hrana aceea cand mai si ajunge in apa de 28-30° si sta acolo cateva minute nemancata.

Author:  drdiscus [ Fri Apr 16, 2010 7:02 pm ]
Post subject:  Re: Retete pentru mixturi

Depinde de temperatura de congelare si de timp.Eu cumpar numai inima proaspata pe care o congelez de 2 ori la interval de o zi la -26 grade dupa care sta cogelata fara sa-si modifice culoarea 6 luni fara probleme.Probleme apar cand se oxideaza grasimea dar la mixtura evitam asa ceva.

Page 1 of 9 All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/