Mie-mi eclozeaza la 30° cu cateva ore mai repede decat la 27°. Ramane sa hotarasti daca vrei sa obtii mai putini dar mai des, sau mai multi dar mai rar. La mine conteaza foarte mult si orele la care trebuie sa pun o cultura noua.
Nauplii eclozati sunt hranitori ca. 10 ore, dupa care au pierdut odata cu sacul vitelin si o mare parte din materia hranitoare, prin inot, si mai ramane doar coaja de ei. Daca vrei sa ai la timp altii hranitori va trebui sa-ti planuiesti orele la care eclozeaza cei noi. Planul eclozarii depinde de durata de cand s-au pus ouale in apa si pana la ora la care se pot recolta destui. Durata cea mai scurta a fost la mine 12 ore. Asta are un avantaj major, pentru ca poti sa pui o cultura noua din 12 in 12 ore, de ex. la orele 6 si 18, cand esti de obicei acasa. Eu mi-am notat exact zilele si orele, asa ca am stiut intotdeauna cand pot sa recoltez si cate ore raman hranitori. S-au dovedit foarte utile listele astea. Am impartit ouale in recipienti de sticla de 50 ml inchise ermetic si le-am tinut in frigider, in cel mai jos sertar, acolo sunt si acum oua vechi de cel putin 5 ani, vezi in galerie data postarii imaginii.
Cele mai bune au fost: