Nimeni wrote:
aronmures wrote:
Stiti ce manaca porci in crescatorii ?
Daca ati sti nu ati manca nici carne de porc
De aceea recomand carnea de cal.
Dar se pare ca este mult prea "hulita" in Europa!
(Din cate stiu... calul este cel mai "curat" animal, in privinta carnii si a toxinelor din ea... precum si in privinta alimentatiei. Sursa de informatie este sigura.. avand veterinari si macelari in familie ;;) )
Revenind la porci... Aron: eu consider ca porcii in crescatorii au o mancare mult mai "safe" decat cei crescuti in curte sau pe marginea gropilor de gunoi!
Iar ideea cu "inima de porc".... nu prea are logica!!! Inima este un muschi... care filtreaza si transporta sange. Sange care se formeaza la randul lui in urma unor procese CLARE.
Nu poti sa ma convingi niciodata spunandu-mi ca un porc v-a creste pana la o anumita varsta... chiar daca v-a avea sangele toxic sau "contaminat".
Daca imi este permis am sa incerc si eu o replica la cele spuse mai sus. Referitor la Cal..si aspectul legat de cel mai "curat". In general ierbivorele sunt considerate a fi mai curate nu din considerente legate de toxine, ci ca urmare a compozitiei chimice a carnii acestora- vizindu-se clar continutul scazut de colesterol. Carnea de cal este bogata in glicogen, un precursor al colesterolului daca vre,i dar care in urnma proceselor intestinale asigura in urma metabolismului un aport scazut de colesterol in singele organismului care consuma carnea.. Din punctul meu de vedere, daca discutam despre porci, carnea celor crescuti in curte, si poate chiar a celor din jurul gropilor de gunoi (si aici ma refer strict la alimentatie- nu la siguranta biologica a carnii provenita de la aceste animale), comparativ cu carnita provenita de la porcii din crescatorii, hraniti cu o serie de premixuri, hormoni, acceleratori de crestere. (valabil si la pasari)- totul din considerente financiare , pentru cresterea eficientei economice si a randamentului, este cu mult mai "sanatoasa". (acum nu o sa ne apucam sa ne creste propriile animale pentru pesti
) Cu certitudine carnea provenita de la animalea exploatatea extensiv in ferme de crestere, contine si hormoni de crestere ce actioneaza mai mult decat sigur si asupra pestilor nostrii. Concluzionand- cu totii avem o varsta si cu totii putem vedea ca incidenta cancerului si a leucemiei (este tot o forma de cancer a singelui- singele fiind tot un tesut) a crescut in ultimile decenii si cel mai ingrijorator a aparut si la varste destul de fragede- acest cancer este determinat tocmai de compusii existenti in ceea ce mincam- compusi care in urma acumularii in corpul mamicii se transmit si prin lapte catre copii nostrii. Ceea ce ne intereseaza pe noi la pesti este proteina animala si nu grasimea sau colesterolul- acesta este si motivul pentru care anteriorii nostrii au recurs la a folosi numai inima- este singurul muschi din organism intre ale carui fibre nu se interpune grasimea. Inima NU FILTREAZA SINGE- filtrarea in organism..unde sunt eliminate dealtfel si toxinele sau compusii chimici ce nu sunt necesari organismului se intimpla numai IN RINICHI. Inima are un singur scop...sa aduca singele venos (neoxigenat ) si sa trimita sangele arterial (oxigenat la nivelul plaminului) catre organe si tesuturi. Concluzia- este de preferat inima chiar si de porc comparativ cu orice alt muschi din organism.( este o concluzie pur tehnica ce nu se bazeaza pe experienta mea in cresterea discusilor) Cat despre toxine, Carne "safe", contaminari si alte aspecte..nu cred ca are sens sa ne batem capul cu polemici atata timp cat mincam din galantar de la alimentara si nu din curtea proprie.