Dragosdiscus wrote:
... dar sunt pe placul discusilor. Depun frecvent pe frunzele de Echinodorus cordifolius.
Se poate alege o varietate de Echinodorus care nu crește înalt, dar în lipsa lor vor depune ei și pe alte suprafețe. Dacă nu vrea Adi să-i reproducă în "Nano" n-are importanță ce se întâmplă cu icrele.
Dragosdiscus wrote:
Pomacea și neritinele sunt ușor de controlat. Neritinele sunt chiar dificil de reprodus și sunt mari consumatori de alge.
Da, alge consumă binișor, dar mi-au umplut acvariul cu ouă și cu peria de rădăcină sau de plastic n-ai nici o șansă să le dai jos, eventual cu o lamă de cuțit. Frumusețea lor m-a făcut să le aduc în acvariu. După câteva săptămâni le-am făcut vânt și cred că n-o să le mai vreau în viața asta. E adevărat că am eu ceva adânc înrădăcinat în mentalitate împotriva tuturor melcilor de acvariu. (Cu excepția Anentomelor!) Probabil că nu-i o mentalitate tocmai răspândită, dar mie nu mi mai trebuie,... deocamdată.
Dragosdiscus wrote:
N-aș pune nici o plantă; emersele în absența submerselor nu mă încântă.
Adicăăăăăăă,... emerse n-ai pune, în lipsa submerselor? Dar parcă era dorința lui Adi să aibă și plante submerse, sau?!
Dragosdiscus wrote:
Decor mai voluminos se poate simula în spatele acvariului, ca o diorama. Polistiren, ciment și gata bolovanu'. Două ramuri cu poliomielita avansata, pe un fundal negru.
Două ramuri cu,...ce?!
Cu
Poliomielita?! și încă nici macar începătoare, ci de-a dreptul avansată! Oare la ce ți-a fost gândul când ai scris denumirea asta?

Eh, stresul nostru de toate zilele, îl cunosc și eu, bine´nțeles.
Dragosdiscus wrote:
Când mai ai drum prin Targoviste, treci pe la mine.
O să încerc, mulțumesc pentru invitație!
Suit ac ia-i aredast-o lui Adi, dar,... in psot prae atlefl.