Dupa ce am scris un topic la date personale am zis sa trec aici...
Acvariul meu care are urmatoarele caracteristici: Acvariu Juwel Rio 180L, Lumina JBL(Solar Color Ultra si Solar Tropic Ultra) 2x45W (9 ore/zi), Temp: 30gr celsius, Filtru extern JBL e1501 (1400l/ora)+Filtrul intern Aquael Fan 2, Substrat Nisip Alb 0.4-1.4mm grosime 4/5cm.
Pesti: 8 pui discus de 6-7cm(7 red marlboro si 1 e alta specie..are niste dungi verticale negre pe el si nu stiu numele), 30 neoni(20 normali maturi si 10 rosii pui), 3 cory paleatus,3 cory semiaquilus,3 cory albino, 2 botia macracantha mari, 9 calistus tetra, 3 ancistrusi medii, 3 plecostomus(2 pui si 1 mediu), plante naturale diferite(valisneria, anubias etc). As mai dori sa cumpar in viitor vreo 6 otocinclus..si vreo 3 corydoras panda...stiu ca ar trebuie sa scap de Botia - dar sunt cu valoare sentimentala:)
Medii filtrante: 1 sertar de jos cu Seachem Matrix 1L vrac, 2 sertare cu Sera Siporax si sertarul de sus cu buretii originali JBL.
Hranire: de 3 ori pe zi (granule tetra discus) - plus 2/3 ori pe zi hrana congelata (discus mix, discus life, discus food, artemia congelata)
Pompa aer: Resun Ac-9602 cu 2 iesiri. Mentionez ca am si un UPS in care sunt puse pompa de aer si filtru extern in caz de pana curent sa nu moara discuseii..
Stiu ca ar trebui sa ii tin discusii in acvariu steril la varsta si dimensiunea lor dar nu am posibilitatea asta momentan. Nici posilibitatea pentru un acvariu mai mare nu o am inca...
Schimb apa de 3 ori/saptamana (luni, miercuri si vineri/sambata) iar dupa ce cresc discusii am sa reduc la 1/2 data/saptamana. Ce parere aveti despre asta?
Fertilizare nu folosesc. Plantele pana cum cresteau bine..o sa vedem acum la temp pt discusi...

nici aditie de CO2 nu am la acvariu. Nu am plante pretentioase....
Mai jos gasiti si ceva poze cu acvariul meu cat si in Photo Gallery am pus cateva poze.
http://alinutz80.sunphoto.ro/poze_discusiAstept sfaturile/recomandarile/parerile voastre daca ati putea sa le oferiti as aprecia cu mare drag pt ca sunt incepator cu discusii. Sper ca nu am uitat nimic de mentionat mai sus...daca cumva da o sa completez ulterior.
Multumesc pt ajutor!