Dragi colegi,
Deoarece timpul meu a fost foarte limitat la sfarsit de an datorita jobului pe care il am nu am avut vreme sa va srciu despre modificarile aparute. Timpul liber l-am acordat exclusiv pestilor, ma intelegeti voi....sunteti in aceeasi oala.
Iata rezolvarea problemei cu furtunele:
La un drum de Ploiesti la intoarcere m-am oprit in zoomania Brasov si am gasit ultimele doua bucati de teava IN/OUT de la Eheim la un pret modic de 20 lei/buc si nici nu am stat pe ganduri asadar le-am cumparat.
La unul dintre filtre deja am modificat si introdus aceasta teava si asigurata cu un colier pe furtun. Inlocuirea a fost cu ocazia curatirii furtunelor.
O alta modificare survenita a fost introducerea a doua coolere de 80mm in capac. Desi am capac de sticla anticondens dar pe la gaura de hranire si pe la gaurile pentru furtune peste noapte s-a facut un condens de toata frumusetea pe interiorul capacului si pe instalatia electrica. Asadar cele doua coolere montate unul scoate aerul celalt baga aerul in capac. Ca si alimentare am pus un alimentator universal setat la 3V, turatia coolerelor fiind mica doar atat cat sa circule un mic curent de aer prin capac...iar rezultatul NU MAI AM CONDENS

.
Peste doua saptamani voi curata si celalalt furtun si atunci voi atasa si teava Eheim la acel furtun.
Referitor la locatari au aparut si aici cativa noi

. Toti au intre 11-13 cm iar brownii cu problema si-au revenit instantaneu dupa intproducerea noilor locatari. A fost cu risc deoarece am introdus noi pesti fara carantina...m-am grabit datorita brownilor...dar au trecut 3 saptamani de atunci si deocamdata toti sunt veseli toti sunt OK si mananca bine. Restul pestilor au fost adusi dintr-un singur loc, ii cunosteam de mult, asa ca sa zicem am avut incredere in cel care mi-a dat pestanii.
Interesant faptul ca la pestii din bazinul anterior unii prezentau bare de stres in permanenta, dupa mutarea la mine si acomodarea lor au disparut aceste bare de stres, s-a mirat si cel care i-au fost stapanii anterior. Mai mult un Blue Diamond (femela) si un Blue Striated (posibil mascul) s-au cuplat...si-au "inchiriat" o portiune din ciota de red moore si dupa doua zile de "tremurici" femela a depus

. Posibilul mascul Blue Striated...nu prea a stiut ce sa faca doar se uita la femela ce face....desi "dansau" toata ziua impreuna. Chiar am prins momentul depunerii si am fost farate incantat...am vazut prima data LIVE o depunere de discus si mai ales la mine in bazin. Binentele dupa aproximativ 2 ore femela si-a facut burta plina de icre

.
Iata si cateva poze de ansamblu si perechea formata cu depunere inclusiv:

Brownul cu problemele din trecut:

Rezolvarea Tevii de Out:

Si iata cati-va Corydoras Similis de la colegul Ciprian Marcu, caruia ii multumesc pe aceasta cale, sunt frumosi, cresc si tolereaza bine temperatura de 30 grade.

Ape limpezi!