Va salut colegilor!
In continuarea prezentarii mele am deschis acest topic pentru a va impartasi noul meu proiect si de ce nu sa cer sfaturi si opinii, acesta fiind si unul din motivele acestui topic.
Acvariu: Juwel Rio 400 (450 litri brut)
Echipare:
- Filtru extern Fluval 404 plin cu Siporax
- Filtru extern Fluval 406 plin cu Siporax
- Filtru intern (pt. filtrare mecanica) - AquaEl FAN 3 plus
- Pompa aer doua iesiri Tetratec APS 400
- incalzitor 300W (momentan Resun pana trece de ciclare) dupa cred ca voi achizitiona un JBL (cel cu protectie la scimbul de apa)
- PH Controller Dennerle Evolution Deluxe cu sonda originala
- Hranitor Automat dublu Eheim
- Sistem CO2 : Butelie Bere de 12 Kg(cred), Robinet reglaj fin, Difuzor ceramic
Tropica 3in1, electrovalva Aquili, furtun JBL pt. CO2
- Iluminare 4 x 36w, momentan 3 buc Sylvania Grolux, 1 buc Sylvania Frost White (12000K).
Aici astept pareri referitor la iluminare deoarece ma intereseaza mai mult scoaterea in evidenta a coloritului discusilor decat plantele (nu stiu daca voi avea, poate ceva tufe de echinodorus). -o radacina red moore si o radacina mangrowe de 90 cm lungime
- substrat de quartz natural granulatia de 0.8 - 1.2 mm de la Evidecor
Deoarece nu prea imi place sa vad echipamente/furtune/cabluri in acvariu am comandat 2 "buturugi pentru mascarea echipamentelor ce vin in acvariu respectiv:
Cele 4 IN/OUT-uri de la filtre, incalzitorul, filtrul intern si sonda PH.
Inca stau pe ganduri unde sa pun difuzorul ceramic asftel inca sa nu se vada dar.... pana se cicleaza acvariul am tot timpul.
Pe spatele acvariului am lipit un autocolant printat dar care era de fapt pentru acvariul initial (300 litri, 120 cm lungime care este vandut) am zis ca oricum decorurile din colturi o sa vina peste, deci ajunge, e...nu sunt foarte multumit de el, dar poate candva o sa il shimb....dar nu am idee in ce anume

. Cert este ca deocamdata ramane asa.
Prima poza cu prima locuitoare, care nu a rezistat tentatiei si a vrut sa faca o prima proba daca "tine" acvariul

.