@Alin,
Trebuie sa iti spun ca exact asa am patit eu cand am bagat 6 discusi in 450 litri.
Avand doar 6 bucati la ~10-12cm ei sunt putini si nu se simt in siguranta in acel acvariu mare. La mine nu ca nu a mancat unul ci s-au retras toti la suprafata intr-un colt, innegriti si nici nu s-au miscat de acolo pana nu am stins lumina. Dupa stingerea luminii vezi minune toti au inceput sa inoate prin bazin si toti si-au revenit la culoare. A tinut o saptamana asa pana am mai bagat inca 4-5 buc....din acel moment a disparut si problema

(mentionez ca nu le-am facut nici un tratament si unii din ei sunt deja peste 15 cm, dar pe perioada aceasta de o saptamana i-am tinut fara lumina, doar lumina ambientala).
De asemenea daca ii dai sansa discusului sa se ascunda o va face foarte bine fara sa stea pe ganduri. Din experienta mica pe care am acumulat-o eu zic ca cel mai bine este sa nu aibe unde sa se ascunda.
Am avut o cioata mare de red moore pe care din motive practice la un moment dat l-am pus cu capul in jos (am tot vazut la un coleeg cioatele astfel, arata si mai bine si nu se mai aduna mizeria sub el).
Aceasta cioata arata splendid si l-am pozitionat undeva la mijlocul acvariului. Daca se speriau pestii sau mai stiu eu se retrageau in umbra acestei cioate. Pana intr-o zi cand in timpul unei mese au tasnit, asa cum au ei obiceiul si ca sa vezi ...vreo 7 s-au agatat de cioata mea minune si s-au ranit destul de rau, moment in care l-am scos din acvariu instantaneu.
In concluzie eu zic ca sunt putini la dimensiunea aceea si poate nu ar strica sa lasi doar un singur tub aprins cel putin o perioada pana se vor linisti.
P.S.: Stiu ca ai o buturuga frumoasa acolo si e greu sa o scoti, daca tot o ai incearca sa o pui in asa fel incat sa nu poata pestii sa se ascunda dupa el sau dupa cum a zis si Catalin, afara cu el.