blu wrote:
Asteptam cu interes videoul. Ai si ceva prefiltru la el? Ma bucur ca ai pus si siporax!Mie unul imi place forma lui ce asigura adapost pentru bacterii in cazul (foarte frecvent) unui debit mare(asta mi`a ramas in minte de pe la o postare a lui Marius Vlad si are logica). In cazul tau, judecand dupa postul nr 2 din topicul lui Dragos(kiru) "Model sump" (cel pt Adi Radu cu ciclide) ar trebui sa reglezi un debit de fro 360 litri pe ora ca materialele filtrante sa functioneze la maxim.
Da, am pus clar siporax, aveam din filtrul vechi, plus ca mai am full de siporax si in celalalt filtru.
Sa stii ca are prefiltru intern (adica un sertar chiar sus de 1,5L) Eheimul 2080, si acolo am iar siporax un strat subtire si peste el am pus un burete grosier.
Debitul la eheim 2080 este mare (1700l/ora zice producatorul) dar la mine merge cu debitul reglat putin mai mult de jumatate si e ok....eu l-am modificat la recomandarile lui Seby sa aiba doar 1 IN si 1 OUT si functioneaza ca un filtru normal acum (original el are 2 IN uri). Pt mine e fff ok asa ca nu am atatea furtune si tevi pe la acvariu...

Prefiltre separate nu am la nici un filtru, am doar bureti grosieri rotunzi gauriti pe IN urile din acvariu ale fiecarui filtru.....am ajuns la concluzia asta dupa nenumarat discutii cu Ioan...acesti bureti ii spal saptamanal cu apa de la robine si e f ok.
Filtrele externe le deschid pt curatare fff rar...JBL ul 1501 care il am pe langa eheim 2080 nu l am deschis de minim 8 luni (nici nu mai stiu).
Imi fac timp zilele urmatoare si filmez putin acvariul.....nu e cine stie ce dar mie imi place f mult!