Salutare! Mai existam
Revigorare a forumului este mult spus. A fost, este si va ramane un ,,manual'' al cresterii discusului pentru meleagurile mioritice. Conceputul s-a perimat pentru noile generatii, locul lui fiind luat de mizeria de social-media care a reusit sa acapareze tot spatiul public. S-a prezentat ca un mediu de exprimare LIBERA a opiniilor si a ajuns instrumentul suprem de cenzura. Stai cu libertatea cuvantului in gura dar de fapt a ajuns singurul loc unde lumea isi mai prezinta opiniile, fara sa inteleaga ca asta a fost si scopul: stai in banca ta, in micuta lume a contului tau de social-media, in timp de avizatii isi vad in viata reala de toate mizeriile lor pe care le decontam insa noi toti. Trecand de aceasta divagare, dar cu legatura indirecta si cu existenta forumului, pentru cei noi, este mult mai facil sa intre pe social-media si sa puna intrebari, fara ca macar sa se mai oboseasca sa caute rapunsurile care au fost date poate de mii de ori inainte. A fi iscoditor, a-ti folosi resursele intelectuale pentru a rezolva o problema a devenit o corvoada. Cu atat mai mult cu cat odata cu implementarea A.I. multi vor lasa sarcina grea a gandirii catre robotei... drumul sigur spre distrugerea pasiunii, hobbyurilor. Pe vremuri... ptiu, CNPul din mine

... Dar da, pe vremuri, cautam informatii asiduu, scormoneam toate forumurile, fiecare dintre noi, sa gasim informatiile necesare despre genetica discusului, noi varietati, idei despre reproducere, inclusiv la lighenas, cresterea puilor, boli. Momentul cand gaseai ce cautai era o mare victorie, iar informatia iti ramanea intiparita in memorie datorita muncii de a o scoate la iveala. Acum? Hmm, ce o avea pestele meu? las ca intru pe FBK si ii intreb pe aia cu experienta. Ia uite la bosorogii aia, nici unul nu vrea sa raspunda! Asta este efortul maxim pe care il fac majoritatea noilor ,,impatimiti''. A cauta solutii singur nu mai intra in discutie. Si acum ma mai uit, cu nostalgie, in caietul in care am notat vreo 20 de ani toate situatiile cu care m-am intalnit de-a lungul timpului. Am incercat sa conving pe multi de utilitatea lui, efect zero barat. Cat despre acvarii, discusi, dupa divortul din 2008, 2012 a fost ultimul an cu ei. Am renuntat atunci la acvarii si perechi si am pus punct. Insa am ramas in continuare cu gandul la discusi, sunt la curent cu tot ce misca in domeniu, fiica mea mi-a mostenit pasiunea pt acvaristica, fiul, nu, iar legatura cu fenomenul o pastrez prin intermediul
mixturii pe care continui sa o prepar pentru vechii pasionati, de peste 20 de ani. Cam atat pe moment, sa auzim numai de bine.