Salut Alin,
incepe sa devina o chestie de gust, pentru ca s-a pus in trecut intrebarea: daca se apreciaza reproducerea unui biotop atat de pozitiv, este posibil sa si fie pe placul majoritatii acvaristilor un acvariu cu apa tulbure, cu decor de radacini si plante acoperite de depuneri gata sa se raspandeasca in acvariu, sau si mai mult, sa devina apa atat de opaca incat sa nu poata fi vazut fundalul?
Raspunsul a fost categoric: nu!
S-a ajuns la concluzia ca ar trebui sa se tinda spre o infatisare asemantoare cu un biotop in care sa fie apa limpede, in care sa fie pus accentul pe crearea conditiilor optime de viata pentru vietuitoarele ingrijite. Cum suntem noi, oamenii, au aparut opinii diferite. Unii doreau o asemanare mai fidela, dar mai putin atractiva, altii isi doreau o infatisare mai placuta, chiar daca nu s-ar imita insusirile neplacute aflate in realitate in biotopul mai mult sau mai putin imitat.
Am impresia ca ai evoluat in acvristica pana la nivelul la care ai reusit sa saturi capra si sa pastrezi varza intreaga.
Eu cred acum ca-ti va fi greu sa modifici perfectiunea atinsa, fara sa favorizezi vreuna dintre tabere, dar oricum vei face, sunt convins ca ce ai invatat te va obliga sa faci totul mai mult ca perfect.